Şubat Ayı Bültenimiz

Şubat Ayı Bültenimiz

Sevgi, insanları birbirine yaklaştıran, kalpleri birbirine bağlayan; insanlar arasındaki güveni, dostluğu,  ilgiyi, fedakarlığı ve bağlılığı artıran bir duygudur.

Sevginin çeşitleri çoktur; en önemlileri: Allah sevgisi, anne sevgisi, baba sevgisi, vatan sevgisi, evlat sevgisi, kardeş sevgisi, insan sevgisi, dünya sevgisi, makam sevgisi, mal sevgisi, hayvan sevgisi...

Sevgi, kökü insanın kalbinde olan, dalları dünyayı kaplamış, insanların gölgesine sığındığı bir çınar ağacı gibidir. Sevgi, bütün güzelliklerin kendisinden meydana geldiği bir ab-ı hayat kaynağıdır.

Sevgi bütün güzelliklerin, bütün iyiliklerin  kaynağıdır. Sevgiden dostluk, şefkat, yardımlaşma, paylaşma... meydana gelir. Kısaca bütün güzellikler sevgi ile hayat bulur.

İnsanların duyguları, aileye, çevreye ve aldığı eğitime göre şekillenir. Çocuklar anne ve babaların sözlerine değil, onların yaptıklarına  bakarlar. Çocuk duygu eğitiminin temelini ailede alır. Ailenin yaşamında hangi duygu ve davranış ön plana çıkartılıyorsa çocuğun hayatında da aynı duygu ve davranış ön plana çıkar. Ailede sevgi ve iyilikler ön planda ise çocuğun hayatında da sevgi ve iyilikler ön planda olur.

Sevgi, iki canlıyı birbirine bağlayan bir gönül bağıdır. Ruhlar sevgi ile birbirleriyle kaynaşır, birleşir ve bütünleşirler.

Kainatın temeli sevgi üzerine kurulmuştur. Canlıların kalbinde sevgi duygusu olmasaydı yeryüzünde bu kadar canlı olmazdı. Hayvanlar bile sevgileri ile yavrularını korur ve yaşamını devam ettirebilmesi için onu her türlü tehlikelerden korumaya çalışır ve her türlü fedakarlığı yaparlar.

Anneden, babadan ve çevresinden yeterince sevgi görememiş çocuklar, özgüvenden yoksun ve   sorunlu insanlar  olarak topluma katılıyorlar. Sevgiden yoksun olarak yetişen çocukların büyüdüklerinde  sevgi dolu olması ve hayatta mutlu ve başarılı olması zordur. Sevgi insanlarda doğuştan vardır. Çocukların  en çok ihtiyaç duyduğu şey sevgidir. Sevgi ile büyüyen çocukların öz güveni yüksek olur. Sevgi kadar sevgiyi ifade ediş şeklide önemlidir. Mutlu aile, mutlu çocuklar, mutlu yarınlar ve güzel geleceklere sevgi ile ulaşılır.

20.12.2020 502

20-12-202020-12-202020-12-202020-12-202020-12-202020-12-2020